OM ELIN

OM ELIN

Jag heter Elin, är 25 år och driver företaget Elin Gustavsson Unghästutbildare. Jag är examinerad unghästutbildare efter två terminer på Flyinge där jag gick Unghästprogrammet under ledning av bl.a. Martin Umaerus, Astrid Antonsson, Anders Grane, Bo Jenå, Birgitta Valett, Ann-Catrin "Ankan" Carlsson m.fl. Mina tre gymnasieår tillbringades på Realgymnasiet i Borås, ett naturbruksgymnasium där jag varvade naturvetenskap med praktik och teori i stallet. Jag har under åren haft praktik hos bl.a. Malin Myrman Hagård Hästgård, Stefan Jansson, Mattias Jansson och Rickard Rådås.


2013 var jag och med sju andra tjejer med i talangsatsningen Young Riders Academy under ledning av Tomas Torgersen och Gunilla Byström. Jag har tävlat upp till LA hoppning och nat. FEI dressyr på ponny och 115 cm hoppning och MSVA dressyr på storhäst.


Vi har regelbundet samarbete med hovslagare, veterinär och hästtandläkare som kommer hit till gården. Jag har Hästskötarexamen och fick stipendium från Agria på Flyinge med motiveringen: "För att hon varje dag bemöter alla med ett leende! Hon har visat ett mycket bra handlag med hästarna, alltid lugn och tydlig, Hon har även visat att hon är en förebild i stallet med sin motivation och sin arbetsvilja och har under året uppvisat den helhet som gör att hon är mycket värdig detta stipendium."


Jag tränar just nu för Kajsa Boström och Liza Öjetoft. Har under åren tränat för Annika Jonshede, Tarja Teraväinen, Carl Hedin, Annika Kroon, Ulf Liljedorff, Lena Berggren Wenderyd, Olof Axelsson, Martin Umaerus, Svante Johansson m.fl.


Jag driver egen firma och har F-skattsedel och ansvarsförsäkring.

Elin Gustavsson Unghästutbildare, Töllsjövägen 23, 517 92 Bollebygd   

info@elingustavsson.se     +46 703 86 89 87